The Clash

14 okt The Clash

The Clash is een nieuwe collectie met als inspriratie de rebellie in modebeeld die zowel de jaren 20 als de jaren 70 van de vorige eeuw kenmerkten.

The twenties
De vrouwen in de roaring twenties wilden zich afzetten tegen de heersende regels en de mode was daarvoor het perfecte middel. In die periode golden de zogenaamde ‘flapper-girls’ als trendsetters en ontdeden de vrouwen zich voorgoed van het korset; de haren werden massaal kort geknipt en de rok reikte zelfs een moment tot boven de knieën. Korte bob-kapsels a la Louise Brooks, luxe, maar rechte, geborduurde jurken en een sigaret op ’n verlengstuk. De garçonne, het ‘jongensmeisje’, was geboren: de androgyne, werkende vrouw met de aantrekkelijkheid van de femme fatale.

The seventies
De weerzin tegen de gevestigde orde, en daarmee tegen bestaande uitgeverijen, galeries en platenmaatschappijen, had een doe-het-zelfmentaliteit tot gevolg. Een groot aantal punkers voelde zich aangetrokken tot het anarchisme vanwege het streven naar een samenleving zonder macht en autoriteit. In de Britse punkbeweging van de jaren zeventig is Vivienne Westwoods provocerende, excentrieke stijl toonaangevend – ze wordt wel de koningin van de Londense underground genoemd.

Geen Reacties

Plaats een reactie
%d bloggers liken dit: