Save the world

13 apr Save the world

Steeds meer jongeren proberen de planeet te redden. Of ze nou vechten voor free the nipple, walvissen redden of een einde maken aan kindermisbruik. Alleemaal zijn ze gericht op 1 doel, de dag van morgen veranderen. Op de website www.i-d.vice.com worden alle activisten belicht.

Wij geven aandacht voor een aantal activisten:

4

Christabel Reed, 23, lobbyist voor Greenpeace en oprichter van Advaya
Waar maak jij je hard voor? Ik ben een meliorist. Dat betekent dat ik sta voor het herkennen en eren van de intrinsieke verbondenheid en onderlinge afhankelijkheid van alle levende wezens op aarde.

Wie of wat inspireert jou? De activist Satish Kumar, schrijver Naomi Klein, de Indiase filosoof Patanjali, Gandhi, Greenpeace, en films als Earthlings en If a Tree Falls.

Welk advies zou je aan jonge campagnevoerders geven? Doe onderzoek aan de hand van onafhankelijke bronnen. Kranten zijn erg non-informatief. Wat zij als nieuwswaardig beschouwen is eigenlijk afleiding van de echte bedreigingen – wijzelf en onze hebzucht. Word actief binnen je gemeenschap door vrijwilligerswerk te doen. Word politiek actief door naar de MP te schrijven. Wees actief door deel te nemen aan protesten.

1

Sam Foulder-Hughes, 19, Britse jeugdraadbeheerder
Waar maak jij je hard voor? De betrokkenheid van de jeugd met de politiek. Iets meer dan de helft van de jongeren stemde in 2010 bij de algemene verkiezingen. Het gevolg van deze lage opkomst is dat de overheidsbezuinigingen voornamelijk op ons zijn gericht.

Waardoor ben je begonnen met campagne voeren? Ik zat in een heel afgelegen gebied op school, waar ik de enige homoseksuele persoon was die ik kende. Door campagne te voeren kon ik mijn mening uiten en meer mensen zoals ik ontmoeten.

3

Rhys Chapman, 25, filmmaker
Waar maak jij je hard voor?
Ik wil homofobie binnen de voetbalsport aanpakken.

Hoe hoop je dit te doen? Met WONDERKID willen we laten zien wat voor nadelige gevolgen homofobie op jonge kinderen kan hebben. Vanbinnen vecht hun verlangen om lief te hebben en geliefd te worden met de wil om geaccepteerd te worden. Als een instituut zo groot als het voetbal een verandering kan maken, zal het voor meer gelijkheid zorgen.

2

Ana Victoria, 19, mensenrechtenactivist
Waar maak jij je hard voor? Ik sta voor gelijkheid.

Hoe hoop je dit te kunnen bereiken? Met kunst.

Wie inspireert jou als het tot activisme aankomt? Mensen als Tilda Swinton en Malala inspireren mij, maar ook mijn moeder, vooral omdat ze lid was van de ’68-beweging.

Waardoor ben je begonnen met campagnevoeren? Door mijn zus. Maar het is vanzelf gegroeid.

Wat is de boodschap die je door middel van je campagne wil overdragen? Dat jonge mensen zich ook ergens voor inzetten en zich zorgen maken en dat we echt allemaal gelijk aan elkaar zijn. Het klinkt zo simpel, maar dat is het (nog) niet.

Welk advies zou je aan jonge activisten geven? Doe het gewoon.

 

Lees het volledige verhaal op www.i-d.vice.com.

 

Geen Reacties

Plaats een reactie
%d bloggers liken dit: