Iris van Herpen ontwerpt voor Björk

13 mrt Iris van Herpen ontwerpt voor Björk

Afgelopen weekend opende de IJslandse zangeres Björk haar Vunicura tour in New York. Ze droeg een bijzonder borststuk van de 30-jarige designer Iris van Herpen. De Nederlandse ontwerpster staat bekend om haar sculpturale creaties en haar bijzondere 3-D prints.

Björk draagt voornamelijk stukken van grote designers zoals Alexander McQueen, Hussein Chalayan, Marjan Pejoski en Bernhard Wilhem. Iris van Herpen kan zich bij het lijstje van designers aansluiten. Björk is al regelmatig bij festivals verschenen in de ontwerpen Iris van Herpen. Zelfs op de cover van haar album”Biophilia” in 2011, verscheen Björk in een outfit van Iris. De zangeres heeft in februari een nieuwe single uitgebracht en Iris heeft hiervoor een kledingstuk ontworpen.

Iris van Herpen; ‘Soms maak ik een jurk voor haar, dat baseren we dan op mijn eerdere ontwerpen. Maar dit was meer customized dat gebaseerd was op Björk’s nieuwe lied. Ze heeft vanaf het begin van de samenwerking al haar inspiratie toegelicht en ik kreeg te maken met materialen en technieken die ik nog nooit eerder gedaan. Heel bijzonder. Het was echt voor haar en het concept van het lied.’

De nieuwe single van Björk gaat over de treurige breuk met haar ex Matthew Barney. Bekijk haar single hieronder.

Björk – Black Lake

Geen Reacties

Plaats een reactie
%d bloggers liken dit: